Anmeldese af Delirium af Lauren Oliver

A-HA!

Vil du gerne gøre din skrivning bedre? Så læs de her 3 råd, og du vil muligvis lære noget nyt! Der vil snart komme flere råd på bloggen så vær’ klar! 😉

  1. For mange P.O.V.
    Har du nogensinde prøvet at læse en bog, hvor du bare tænkte ’åh, nej, ikke igen’, når synsvinklen (Point Of View = P.O.V.) pludselig skiftede endnu en gang? At bruge flere forskellige synsvinkler skal man passe på med. Ofte kan det ende med at stå i vejen for, at læseren kan leve sig ind i personerne, fordi de ligner hinanden for meget, og man skifter for hurtigt, så man hele tiden skal sætte sig ind i en ny karakters tanker. Så pas på det, da det er et klart no go!
  2. Problemet med perfektion
    Karakterer skal helst være interessante og nemme at relatere til – og tit er de også virkelig smukke. Men somme tider er de både fantastisk smukke OG gode og venlige og søde, med andre ord: perfekte. Og det kan meget nemt blive kedeligt. For det første er der er ingen spænding (og desværre er perfektion også noget, som mange af os har svært ved at relatere til), fordi der ikke rigtig er nogen mulighed for at udvikle sig, hvis man allerede er perfekt – og en god historie har brug for udvikling. Keep That In Mind!
  3. Lidt for afslappet
    Nogle gange tager en karakter det bare lidt FOR roligt. Altså, hvis man finder ud af, at man har magiske kræfter, og at ens forældre slet ikke er ens rigtige forældre, fordi man i virkeligheden er et rumvæsen, eller at ens kæreste er vampyr, så vil læseren altså se en reaktion. Okay, måske hjælper det ikke historien, hvis hovedpersonen bryder fuldstændig sammen og lægger sig i fosterstilling under dynen, og fair nok at forfatteren prøver at vise os, at denne her karakter altså klarer sig godt under pres, MEN ALLIGEVEL! En helt almindelig menneskelig reaktion er bare så meget mere realistisk og troværdig. Så prøv at gøre dine personer så menneskelige som overhovedet muligt!

XoXo Amalie

 

1

  • Lærke S.

    Tilføjelse: Kommentarene ligger i (hvis de altså er der) “Er her ikke lidt crowded?”

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldese af Delirium af Lauren Oliver